Praktische informaties

Alle raadplegingen in Medicis gebeuren enkel op afspraak.

Alle afspraken, niet nagekomen of niet geannuleerd 1 werkdag op voorhand, zullen worden aangerekend.

Meld U altijd bij de receptie voordat U naar de wachtkamer gaat, zodat de secretaresse uw aanwezigheid aan de doktor kan melden.
Het algemene sekretariaat is telefonisch bereikbaar, van maandag tot vrijdag, van 8 u tot 19:45u.
In geval van nood, kunt u, iedere dag 24u/24, de spoedgevallendienst van Brussel bereiken op nummer 02/201.22.22. Zij zullen u een algemene arts sturen en eventueel de namen van huisartsen geven die u verder kunnen verzorgen.
In Medicis, zijn de meeste artsen en paramedici niet geconventioneerd

Openingsuren

Het secretariaat van Medicis is telefonisch bereikbaar, van maandag tot vrijdag, van 8u tot 19u45.

Het centrum is echter open vanaf 7u30, om de toegang toe te laten aan de patiënten die naar het laboratorium komen (open vanaf 7u30 tot 13 u zonder afspraak).

Medicis is gesloten gedurende de weekends en wettelijke feestdagen.

Tarieven

In Medicis zijn de zorgverleners niet geconventioneerd.  De zorgverleners stellen zelf hun prijzen in.

Wat betekent “geconventioneerd zijn” ?

De artsenorganisaties en de ziekenfondsen sluiten, meestal voor een periode van twee jaar, een akkoord over de tarieven van de honoraria die de dokters mogen aanrekenen. Een geconventioneerd geneesheer verbindt zich ertoe dat akkoord na te leven. Hij is dus niet vrij om eigen tarieven toe te passen.

Sommige dokters zijn volledig geconventioneerd. Andere slechts gedeeltelijk: zij respecteren de door het RIZIV vastgelegde tarieven op bepaalde dagen en bepaalde uren (bijvoorbeeld tijdens hun consultaties in het ziekenhuis), terwijl zij op andere momenten het bedrag van hun honorarium vrij bepalen (bijvoorbeeld bij prive consultaties).

Hoe zit het met de terugbetaling door het ziekenfonds?

Dat je huisarts al dan niet geconventioneerd is, heeft geen invloed op het bedrag dat je ziekenfonds terugbetaalt voor medische verzorging. Dit betekent dat je het extra honorarium dat de niet-geconventioneerde geneesheer meestal aanrekent helemaal zelf moet betalen.

Voor meer informatie, of om na te gaan of een zorgverlener geconventioneerd is, kan u op volgende website terecht :

https://webappsa.riziv-inami.fgov.be/SilverPages/